Zapomenuté oplatky „Hořce“ ve tvaru ořechu


Pamatujete si je? Byly to oplatky složené ze dvou oplatkových skořápek s griliášovou náplní podobné  té ve vlnkách. Vypadaly jako vlašský ořech. Příchuť náplně byla čokoládová nebo jahodová. Byly v průhledném pytlíku, na kterém byly květy. Už přesně nevím, jak se jmenovaly, jestli Hořce či Plněné ořechy, protože doma jsme jim říkali pusinky. Nikdy jsem se nemohla rozhodnout, které mi chutnají víc, když jsem spořádala celý čokoládový pytlík, tak jsem dostala chuť na ten jahodový a naopak. Ty oplatky se pro mě staly naprosto nezapomenutelné, ani teď nejsem schopna, je vyhnat z hlavy. Kdyby se opět začaly vyrábět a prodávat, stála bych frontu na první kousky. Jen se bojím toho, že pokud by to snad někdo někdy realizoval, jestli by tomu záměru zůstala ta původní poctivá chuť, kterou si pamatuji, která se ani po těch letech nedá oblafnout žádnou náhražkou či „vylepšenou“ recepturou. Chuťová paměť je přeci věčná…

sv  

oplatkové nebe

oplatkové nebe

14 thoughts on “Zapomenuté oplatky „Hořce“ ve tvaru ořechu

  1. Miloval jsem je! Nic podobného bohužel není. Jmenovaly se Hořec, extrudované oplatky. Stály 4 Kčs, průhledný pytlík, obrázek modrého hořce, vyráběl to závod Meteor Praha. Ty jahodové se jmenovali Senega.

    To se mi líbí

  2. Taky budu ve frontě a nejen na pár balíčků. Z hlavy a hlavně z pusy je taky nedostanu, krasná vzpomínka. Opravdu je velká škoda, že výroba skončila, bohužel i oplatky Fidela nebo Vafle, taky pomerančové nebo citronové sušenky s černouškem na obalu, i bonbóny Křehulky neměly chybu.

    To se mi líbí

  3. Hořce byly báječný a nepřekonatelný taky díky tomu tvaru. Kdybych tak měl receptůru! Někde musí být. Nevíte kdo je vyráběl?
    A taky Dukly zelený a Vlnky. Achjo, to byly dobroty!

    To se mi líbí

  4. Naprosto souhlasím. Hořce byly top sušenky, vždy jsem myslela že to jsou vajíčka 🙈. Za mne tedy čokoládové. V Lidlu mají teď vajíčka s vanilkovou a čokoládovou příchutí a jak píšete, není to ono. Hlasuji pro návrat hořců v původní verzi 😁

    To se mi líbí

  5. To byly apsolutně nejlepší sušenky, jaké kdy byly vyráběny. A ve frontě by jste stáli až za mnou, všechny bych vás předběhl, i brutálním způsobem.

    To se mi líbí

    • Diky, ze jste tuto laskominu pripomneli, uz tolikrat jsem na ne myslela, byly nezapomenutelne. Uz jsem zacinala mit pocit, ze si Horce pamatuju jen ja nebo ze jsem si je snad jen predstavovala…. Skoda, ze se nevyrabi, taky se ale obavam, ze uz by nebyly tak poctive, jak jsme je znali… i kdyz spousta veci chutna dnes stejne: sumavske jahudky, Deli, Milena, snad i ta Kofila. Tak proc se nedelaji Horce a Jahody??

      To se mi líbí

Napsat komentář